Opis
KOSMETYKI DLA Olejek pomarańczowy
Olejek otrzymywany jest na drodze destylacji z parą wodną skórek pomarańczy, po wyciśnięciu soku.
- doskonały do włosów, nadaje im połysk
- polecany w kosmetykach do cer tłustych i suchych
- stosowany do masażu w celu zniwelowania cellulitu
- zalecany do kąpieli aromatycznych, aromaterapii
Stosowany w pomieszczeniach i aromaterapii
Kominki aromaterapeutycznedo odparowania najlepiej stosować kominki ceramiczne (3-5 kropli olejku rozcieńczone wodą).
Sposób użycia
NIE STOSUJEMY BEZPOŚREDNIIO NA SKÓRĘ. Przed zastosowaniem na skórę należy rozprowadzić w oleju bazowym np. rydzowym, migdałowym, winogronowym.
NIE UŻYWAĆ NA SKÓRZE BEZPOREDNIO PRZED WYSTAWIENIEM NA SŁOŃCE LUB LAMPY UV.
U osób nadwrażliwych może wywoływać niekiedy odczyny alergiczne. Mieszanek zawierających Olejek pomarańczowy nie należy używać na skórze bezpośrednio przed wystawieniem na słońce lub lampy UV.
Olejku pomarańczowego, cytrusów, nie należy spożywać w czasie ciąży i karmienia.
Składniki
d-limonen, linalol, geranal, neral i beta-myrcen

