Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Wskazania

Polecany dla skóry trądzikowej, podrażnionej, zniszczonej działaniem czynników zewnętrznych w szczególności promieni UV.
cera trądzikowa – łagodzi podrażnienia, wspomaga gojenie, działa przeciwzapalnie
cera dojrzała – wspomaga produkcję kolagenu
skóra zniszczona działaniem słońca
ZASTOSOWANIE:
serum do twarzy
masaż
olejowanie włosów – chroni pigment farbowanych włosów
odżywka na końcówki włosów
wzbogacenie kosmetyków: maseczek, kremów, balsamów, serum
balsam do ciała
dodatek do kąpieli

Działanie

Olej ten jest pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno pestek z owoców wiśni. Doskonale sprawdza się jako naturalny kosmetyk. Dzięki lekkiej konsystencji szybko się wchłania przywracając blask i elastyczność skórze. Posiada delikatny i przyjemny zapach. Zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiadają za własności nawilżające i zmiękczające skórę. Natomiast witamina E odżywia i wzmacnia naczynka włosowate oraz chroni przed wolnymi rodnikami. Olej posiada również własności regenerujące i kojące. Lekko rozjaśnia i rozświetla skórę.

Sposób użycia

BALSAM: Olej można aplikować na wilgotną skórę całego ciała, najlepiej zaraz po kąpieli.
DODATEK DO KĄPIELI: Do kąpieli zmiękczającej należy dodać kilkanaście kropli
olejku, dzięki temu zwiększy się wchłanialność składników aktywnych produktu.
PIELĘGNACJA WŁOSÓW: Na lekko wilgotne włosy zaaplikować odpowiednią ilość
olejku, wmasować i owinąć włosy ręcznikiem. Pozostawić na min. 30 minut, a następnie
zmyć delikatnym szamponem. Jako serum regenerujące niewielką ilość olejku wetrzeć w
końcówki włosów.

Skład

Prunus Avium Kernel Oil