Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Olej z pestek dyni (Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil) otrzymywany jest z wyłuskanych pestek, w procesie ich tłoczenia na zimno, a następnie poddany oczyszczeniu w procesie sedymentacji. Zawiera ok. 80% nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 i beta-karoten. Nawilża skórę, poprawia jej napięcie i elastyczność. Zapobiega powstawaniu rozstępów, wspomaga kuracje antycellulitowe. Rozjaśnia blizny i przebarwienia. Wspomaga proces regeneracji skóry, szczególnie w walce z trądzikiem. Doskonały do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a przede wszystkim skóry dojrzałej. Świetny do olejowania włosów. Sprawia, że włosy stają się mocne, błyszczące i mniej podatne na uszkodzenia. Chroni końcówki przed rozdwajaniem, dodaje włosom elastyczności i poprawia ich sprężystość.

Skład:

INCI: (Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil) – 100% naturalny olej z pestek dyni.

Właściwości:

  • Poprawia napięcie skóry.
  • Zapobiega powstawaniu rozstępów.
  • Rozjaśnia blizny i przebarwienia.
  • Wzmacnia włosy, zapobiega ich łamliwości i rozdwajaniu końcówek.
  • Dodaje włosom miękkości i blasku.

Wskazania:

Wmasowany w skórę poprawia jej nawilżenie i elastyczność, wspomaga walkę z trądzikiem i łagodzi podrażnienia.

Stosowanie:

  • Doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).
  • Jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%).
  • Masaż uelastyczniający – dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2.
  • Kąpiel regenerująco-wygładzająca.
  • Baza do peelingów.
  • Stosować bezpośrednio na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty).

Olej z pestek dyni BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-KO

Pojemność opakowania:

50ml

Producent:

Etja s.c.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg