Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Opis

OLEJ RYCYNOWY rafinowany 100ml STANLAB
Olej rycynowy rafinowany uzyskiwany jest poprzez tłoczenie mechaniczne oraz znajduje zastosowanie głównie jako składnik kosmetyków i produktów do makijażu. Wyrób charakteryzuje się posiadaniem wysokiego poziomu kwasu rycynolowego oraz niespotykanej w innych olejach zdolności do rozpuszczania.
Olejek rycynowy działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Leczy trądzik, czyraki, kurzajki, liszaje, grzybicę i drożdżaki. Pomocny jest też przy zwalczaniu rozstępów, blizn i oparzeń słonecznych.
Olej rycynowy działa przeciwzmarszczkowo stymulując produkcję kolagenu i elastyny. Działa dezynfekująco a także stymuluje wzrost włosów.

Skład

Ricinus Communis (Seed Oil )