Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Jakie efekty daje olej z uczepu trójlistkowego?

  • Likwiduje zaczerwienienia,
  • łagodzi swędzenie,
  • likwiduje suchość skóry,
  • przywraca skórze jędrność i świeżość,
  • zapobiega podrażnieniom.

Olej z uczepu trójlistkowego (100 ml)składniki aktywne:

  • ekstrakt z liści uczepu trójlistkowego (Bidens tripartita).

Olej z uczepu trójlistkowego jest idealny do:

  • codziennej pielęgnacji suchej, ściągniętej skóry, z tendencją do występowania trądziku, podrażnień i zaczerwienień,
  • kojenia skóry po opalaniu,
  • łagodzących kąpieli.

Olej z uczepu trójlistkowego Namidodatkowe supermoce:

  • wegański,
  • produkt certyfikowany,
  • bez konserwantów,
  • produkt polski,
  • nietestowany na zwierzętach.

Za co pokochasz olej z uczepu trójlistkowego Nami?

Uczep trójlistkowy jest popularną także w Polsce rośliną zielną, która porasta tereny nadwodne. Jej liście i górne części pędów wykorzystuje się jako surowiec zielarski, ponieważ zawierają flawonoidy, garbniki, kumaryny, olej eteryczny, karotenoidy, polisacharydy, kwasy organiczne, sole mineralne oraz witaminę C.

Dzięki tym składnikom olej z uczepu trójlistkowego zastosujesz do pielęgnacji skóry podrażnionej, trądzikowej lub przesuszonej. Złagodzi bolesne objawy, zlikwiduje swędzenie i przywróci jędrność. Dlatego z jego użyciem przygotujesz kojącą kąpiel. Z jego pomocą wykonasz także masaż skóry głowy, który zredukuje problem łupieżu i łojotoku.

Olej z uczepu trójlistkowego (100 ml) posłuży Ci również jako kosmetyk do pielęgnacji ciała po opalaniu. Pomoże skórze wrócić do równowagi. Sprawdzi się także jako preparat do demakijażu.