Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Olej marchewkowy uzyskiwany jest w procesie długotrwałej maceracji korzenia marchwi (Daucus carota). Bogactwo składników odżywczych obejmuje wysoką zawartość -karotenu, tokoferoli, witamin z grupy B, witaminę A, C i F, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz mikro i makroelementy. Produkt jest w 100% naturalny i bezpieczny. Może być stosowany do każdego rodzaju skóry.

Zastosowanie

Olej marchewkowy ze względu na silne właściwości regenerujące, odżywcze, lecznicze i nawilżające polecany jest do pielęgnacji skóry suchej, poszarzałej i zmęczonej. Obecność witamin działa na skórę odmładzająco i ujędrniająco. Olej marchewkowy wykorzystuje się w kosmetyce głównie ze względu na wysoką zawartość karotenów o właściwościach hamujących procesy starzenia się skóry oraz o silnych właściwościach nawilżających. Normalizuje grubość i strukturę warstwy rogowej naskórka (stratum corneum) wzmacniając funkcję ochronną. Ponadto poprawia stan tkanki łącznej.

Systematyczne stosowanie maceratu marchwiowego przyspiesza regenerację skóry o 30% i istotnie wzmacnia skórę właściwą. Olej wykazuje właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące, wygładzające i zmiękczające. Preparat może być stosowany w terapii zmian łuszczycowych, egzemach, pęcherzach i bliznach. Przyspiesza gojenie drobnych uszkodzeń naskórka, oparzeń, owrzodzeń i przewlekłych chorób skóry.

Skład

Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

Stosowanie

Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

Opakowanie

100ml