Olej z nasion czarnej porzeczki jest bardzo lekki, doskonale się wchłania i nie pozostawia tłustej powłoki. Zawiera dwa bardzo unikalne kwasy tłuszczowe: SDA i GLA, dzięki czemu nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia skóry. Polecany do pielęgnacji skóry: dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej oraz włosów puszących się, suchych i pozbawionych blasku. To także świetny produkt do ugniatania sucharków”, dlatego olej z pestek czarnej porzeczki jest często polecany osobom z włosami kręconymi.
Skład:
INCI: Ribes Nigrum Seed Oil.
Właściwości i działanie:
- Olej roślinny możesz stosować solo, najlepiej na wcześniej zwilżoną skórę lub włosy.
- Możesz także dodać kilka kropel oleju do ulubionej maseczki czy kremu. Połącz go z odrobiną olejku eterycznego a powstanie prosta mikstura idealna do masażu ciała.
- Olej roślinny możesz wykorzystać również podczas masażu twarzy – ręcznego lub z użyciem płytki gua sha czy rollera.
Zastosowanie:
Pielęgnacja ciała, paznokci oraz włosów.
Sposób użycia:
Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (na przykład hydrolatem) skórę twarzy. Wmasuj aż do całkowitego wchłonięcia. Wcieraj także w paznokcie i włosy.
Pojemność opakowania:
50 ml
Producent:
Bosphaera M. Żyrkowski spółka jawna
39-200 Dębica
ul. Rzeszowska 101A

