Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Tłoczony na zimno olej z nasion truskawki (Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil), doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej oraz skóry tłustej ze skłonnością do zmian trądzikowych. Bogaty w kwasy tłuszczowe Omega-3, Omega-6 i Omega-9 oraz witaminy E i F, uzupełnia w skórze braki niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i zapewnia jej doskonałe nawilżenie. Ujędrnia skórę, spowalnia proces jej starzenia, chroni przed działaniem wolnych rodników. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację skóry, ma właściwości ściągające.

Skład:

INCI: (Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil) – 100% naturalny olej z nasion truskawki.

Właściwości:

  • Nawilża skórę i chroni ją przed utratą wilgoci.
  • Dba o prawidłowy poziom niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w skórze.
  • Chroni skórę przed działaniem wolnych rodników i spowalnia proces jej starzenia.
  • Ujędrnia skórę.
  • Działa ściągająco.

Zastosowanie:

Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej oraz dojrzałej.

Stosowanie:

  • Stosować bezpośrednio na skórę. Należy kilka kropel (3-5) roztartych w dłoniach i wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy.
  • Kąpiel regneracyjno-nawilżająca.
  • Dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych polecany jako dodatek w postaci substancji czynnej (10-25%) do kremów, balsamów oraz pozostałych produktów kosmetycznych przeznaczonych do pielęgnacji ciała.
  • Stosować jako środek ściągająco-wygładzający.
  • Dodatek do serum o działaniu AntiAging.

Olej z pestek truskawki oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

Pojemność opakowania:

50ml

Producent:

Etja s.c.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg