Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

Opis

NAMI Olej z uczepu trójlistkowego

Pielęgnuje i koi skórę z: łuszczycą, trądzikiem, stanami zapalnymi, podrażnieniami, świądem, alergią, nawilża, odżywia, regeneruje, uelastycznia, zmiękcza.

Uczep trójlistkowy jest naturalnym środkiem kosmetycznym do pielęgnacji skóry wrażliwej skłonnej do alergii. W dawnych czasach uczep używano głównie ze względu na niemowlęta i dzieci. W celu łagodzenia podrażnień, odparzeń i uczuleń do kąpieli dodawano wywar z uczepu. Olej z uczepu trójlistkowego pomaga pozbyć się ciemieniuchy, odparzeń oraz podrażnień u niemowląt.

Surowcem zielarskim są górne części pędów uczepu trójlistkowego. Zawiera flawonoidy, olejek eteryczny, garbniki, składniki mineralne, kwasy organiczne, witaminę C, karoten.

Sposób użycia

Do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała: Nanieść niewielką ilość oleju i delikatnie wmasować.

Do pielęgnacji skóry przy swędzeniu i podrażnieniach:

Wacikiem nasączonym olejem smarować 2-3 razy dziennie

Do pielęgnacji skóry głowy:

Dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć w skórę głowy oraz wmasować we włosy na 20-30 minut przed myciem

Do demakijażu:

Na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i delikatnie oczyścić rzęsy, powieki oraz twarz.

Składniki

Bidens Tripartita Leaf Extract.