Masło shea to naturalny kosmetyk pozyskiwany z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce. Z natury masło shea jest bardzo tłuste i ma orzechowy zapach. Masło shea (masło Karite) to olej powstający w procesie przetworzenia orzechów masłosza, a pierwsze owoce do masła shea są zbierane dopiero po 30-40 latach. Masło shea ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, jest wykorzystywane w produktach, m.in. na suche włosy, pękające usta i szorstką skórę. Masło wzbogacono o witaminę E, która nazywana jest nie bez kozery witaminą młodości. Kosmetyk pachnie pomarańczami – zapach jest odświeżający.
Skład:
Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter.
Właściwości i działanie:
- Nawilżanie skóry.
- Duża zawartość witaminy A, witaminy E oraz witaminy F
- Poprawa elastyczności skóry
- Stanowi naturalny filtr przeciwsłoneczny
Zastosowanie:
- Skóra sucha i atopowa.
- Profilaktyka cellulitu i rozstępów.
- Terapia chorób skóry – ze względu na obecność pochodnych kwasu cynamonowego o silnym działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym masło SHEA polecane jest w terapii skóry zmienionej chorobowo (egzemy, dermatozy, łuszczyca).
- Przebarwienia – posiada silne właściwości depigmentacyjne. Istotnie redukuje widoczność plam pigmentacyjnych i przebarwień. Chroni przed czynnikami atmosferycznymi, w tym przed szkodliwym promieniowaniem UV (SPF 4-6).
- Bóle mięśni i stawów.
Sposób użycia:
Gęste masło rozetrzeć w dłoniach. Następnie delikatnie wmasowywać w skórę. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie.
Pojemność opakowania:
20ml
Producent:
INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś
ul. Johna Baildona 24/3
40-115 Katowice

